Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε την χρήση cookies η οποία σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία χρήστη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης. ΑΠΟΔΟΧΗ

Κατηγορίες

Τελευταία άρθρα

logo
Όσα δεν ξέρετε για τα έπιπλα κήπου wicker-rattan

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς, ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού ή της επιχείρησής σας έρχεται στο προσκήνιο. Άλλωστε, αποτελεί την πρώτη εικόνα και γι’ αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο στην εντύπωση που θα σχηματίσουν οι επισκέπτες ή οι πελάτες για εσάς και τον χώρο σας. 

Ιδιαίτερα δημοφιλή για τον εξοπλισμό ή την ανανέωση του εξωτερικού χώρου είναι τα έπιπλα κήπου wicker-rattan. “Wicker” είναι η μέθοδος με την οποία κατασκευάζεται το έπιπλο. Πρόκειται για μια αρχαία τεχνική, κατά την οποία οι τεχνίτες περνούν το φυσικό ή συνθετικό υλικό από ατμό και στη συνέχεια το λυγίζουν στο σχήμα που θέλουν. Όταν το υλικό στεγνώνει, σκληραίνει και τα υπόλοιπα κομμάτια του επίπλου ράβονται πάνω στο σκελετό. Το εν λόγω υλικό είναι πολλές φορές το rattan, ένα φυτό που συναντάται κυρίως στη Νοτιο-Ανατολική Ασία. Στα περισσότερα έπιπλα ωστόσο, χρησιμοποιείται ένα συνθετικό υλικό από PVC και τεχνικές ίνες υψηλής ποιότητας που ράβεται σε σκελετό αλουμινίου. Βέβαια, το τελικό αποτέλεσμα με τη χρήση του συνθετικού υλικού δεν υστερεί καθόλου σε σχέση με το φυσικό – ένα από τα πλεονεκτήματα των επίπλων wicker-rattan.
 
Με όποιο υλικό λοιπόν κι αν κατασκευάζονται, τα έπιπλα wicker έχουν μια εξωτική εμφάνιση και ταιριάζουν σε κάθε μέρος και σε κάθε στυλ διακόσμησης: σε κήπο, σε ξύλινη προβλήτα, σε βεράντα, δίπλα από πισίνα κ.ά. Είναι βολικά τόσο για οικιακή χρήση, όσο και ως κομμάτι του επαγγελματικού εξοπλισμού, καθώς είναι υψηλής αισθητικής, έχουν μικρό βάρος κι εξαιρετική αντοχή, ενώ είναι ανθεκτικά ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Παράλληλα, η συντήρησή τους είναι σχετικά απλή κι εύκολη, χωρίς να απαιτεί μεγάλη προσπάθεια ή χρόνο.  Στο Homez.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε σχέδια επίπλων εξωτερικού χώρου wicker σε μεμονωμένα τεμάχια, όπως πολυθρόνες, καναπέδες, τραπέζια και τραπεζάκια σαλονιού κήπου wicker, που μπορείτε να συνδυάσετε όπως επιθυμείτε, αλλά και ολοκληρωμένες προτάσεις σετ σαλονιού κήπου που θα σας «λύσουν» τα χέρια!  Μην ξεχνάτε ότι ένας περιποιημένος και καθαρός εξωτερικός χώρος, με προσεγμένη διακόσμηση, που παρουσιάζει μια καλή εικόνα, προϊδεάζει θετικά τους επισκέπτες και δημιουργεί μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Αυτό το καλοκαίρι, επιλέξτε έπιπλα wicker και δε θα χάσετε!