Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στην ιστοσελίδα μας αποδέχεστε την χρήση cookies η οποία σας προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία χρήστη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους Όρους Χρήσης. ΑΠΟΔΟΧΗ

Κατηγορίες

Τελευταία άρθρα

logo
Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο στρώμα ύπνου

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας, επιλέξτε το κατάλληλο στρώμα και κοιμηθείτε…ήσυχοι! Μήπως ξυπνάτε πιασμένοι, κουρασμένοι, ανήσυχοι, με πονοκέφαλο και γενικά κακή διάθεση; Μήπως το στρώμα σας έχει φθαρεί από τα πολλά χρόνια χρήσης; Αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να αλλάξετε στρώμα ύπνου.

Ποιο στρώμα όμως, είναι το κατάλληλο; Στο Homez.gr θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από στρώματα ύπνου, αλλά δεν είναι όλα τα στρώματα κατάλληλα για όλους τους ανθρώπους, καθώς οι ανάγκες και οι προτιμήσεις του καθενός διαφέρουν. Η μακροχρόνια εμπειρία μας στα στρώματα μας έχει δείξει ότι το στρώμα δεν πρέπει να είναι υπερβολικά μαλακό, ούτε όμως και υπερβολικά σκληρό. Θα πρέπει πρώτα από όλα να ευθυγραμμίζει και να στηρίζει την σπονδυλική στήλη και το κεφάλι, να αποφορτίζει τον αυχένα και να απορροφά τις πιέσεις των ώμων, των ποδιών και της λεκάνης με τα ελατήρια που διαθέτει. Με απλά λόγια, θα πρέπει να διατηρεί τις φυσιολογικές καμπύλες της σπονδυλικής στήλης. Σε γενικές γραμμές, όσοι κοιμούνται ανάσκελα ή έχουν αυξημένο σωματικό βάρος, προτιμούν πιο σκληρά στρώματα, ενώ όσοι κοιμούνται μπρούμυτα τα ημίσκληρα. Τα μαλακά στρώματα είναι καταλληλότερα για τις μικρότερες ηλικίες ή για όσους κοιμούνται στο πλάι ή έχουν χαμηλό σωματικό βάρος. Τόσο οι ειδικοί, όσο και οι απλοί καταναλωτές, συμφωνούν πως το ιδανικό στρώμα είναι και ορθοπεδικό και ανατομικό. Το ορθοπεδικό στρώμα «κρατάει» την σπονδυλική στήλη σε οριζόντια θέση, ενώ το ανατομικό αγκαλιάζει το σώμα και ακολουθεί τις φυσιολογικές καμπύλες, μετριάζοντας τις πιέσεις.   Το πιο σημαντικό βήμα πριν την αγορά ενός στρώματος είναι η εξακρίβωση των διαστάσεων του κρεβατιού. Θα πρέπει να μετρήσετε το εσωτερικό του κρεβατιού σας (και όχι το παλιό σας στρώμα) με μεταλλικό ή ξύλινο μέτρο και να καταγράψετε το μήκος, το πλάτος και το βάθος της επιφάνειας πάνω στην οποία θα στερεωθεί το στρώμα. Στο Homez.gr μπορείτε να παραγγείλετε στρώμα σε οποιασδήποτε διάσταση επιθυμείτε, σύμφωνα πάντα με τις διαστάσεις του κρεβατιού σας. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και τα στρώματα καλής ποιότητας υπόκεινται στην φυσική φθορά που προκύπτει από την καθημερινή χρήση, γι’ αυτό καλό είναι να ανανεώνετε το στρώμα σας τουλάχιστον κάθε 10 χρόνια. Βρείτε το στρώμα που σας ταιριάζει εδώ!